VELUR – illeborg og hegård

velur single

Peter Hegård og Laura Illeborg har været rigtigt gode venner i 25 år. Det fejrer de med albummet “Syv andre sange”, som udkommer 30. Oktober 2020. De fejrer samtidig 25 års jubilæum for udgivelsen af deres første og hidtil eneste album, som de under navnet Velvet debuterede med hos Sony Music i 1995. Velvet er nu vekslet til Velur – Hegård og Illeborg er forlængst blevet dansksprogede. Det folk/poppede album er produceret af den unge guitarist og producer, Rasmus Skov og mixet af Mr. Sweet Silence, Flemming Rasmussen. Den første single “Invasive arter” blev radiolytterne præsenteret for i 2019 – nu er de klar med single nr 2, den sensommerblå “Samling på det hele.”

Tid til velur

Endnu et album er der blevet talt meget om gennem årene, der kom bare noget i vejen hele tiden. Men nu var de klar. Sangene til “Syv andre sange” blev til i en meget dynamisk proces, hvor Laura sendte tekster til Peter, der hurtigt fik disse omsat til tolv sange, som dog med begges kritiske ører på dem snart blev til ti, der gennem et sidste udskillelsesløb henover snart forgangne sommer er blevet til syv sange, som de begge kan stå inde for og er stolte af. Den anden single fra det kommende album, “Samling på det hele”, har Peter i vokal front, og blev skrevet, da han en morgen åbnede en mail fra Laura med overskriften: “Må se at få lidt samling på det hele!”, efterfulgt af: “Men aftensolen skinner mig i øjnene ind/ og søen sølver sølvgråt i solens sidste skin”. Det var nok. En time efter var sangen færdig.

Musikken

Det har gennem årene selvfølgelig også altid været musikken, der er omdrejningspunktet, når parret mødes på et brunt værtshus, eller i Lauras rummelige køkken. Hegård og hende er nemlig stadig hinandens bedste sparringspartnere – og hårdeste kritikere – når det kommer til at lytte på den andens håbefulde demoer, før de udgives. Og udgivelser har der efterhånden været mange af. Laura Illeborg har en stribe af soloudgivelser bag sig, senest “Exitstrategi “ fra i år, men har også lavet flere albums i samarbejde med Channe Nussbaum. Peter mest med bandet Fløjl, der har udgivet fire albums, plus det løse, siden debuten Lejlighedssange i 2005.

Velvet

Laura Illeborg og Peter Hegård blev i 1994 bragt sammen af en fælles producerven, der mente at Illeborgs stemme og Hegårds sangskrivning tilsammen burde kunne føre til slidstærke og vedkommende sange. Det havde han ret i. Allerede et år og et demobånd med 18 spritnye sange senere, skrev parret kontrakt med det verdensomspændende Sony Music og udkom et halvt år efter på det legendariske label Epic. Duoens nye navn var Velvet og albumtitlen, der appelerede til et samlet Europa, “6:09 C.E.T.”.

Se video på YouTube (åbner i et nyt vindue)

venskabet

Velvet fik en del opmærksom i både radio og tv efter debuten, og en turné rundt i landet blev det også til. Da album nummer to ved hjælp af en engelsk producer var ved at tage form, opstod der dog visse uoverensstemmelser pladeselskab og Velvet imellem. Og da Illeborg samtidig var debuteret med et dansksproget album (Lyv mig natten lys, 1996) med stor succes, skrinlagde man det ellers så stort anlagte projekt. Laura og Peter var dog på ingen måde færdige med hinanden. Det venskab, der var opstået i en fælles kamp for at opnå den succes, man så brændende ønskede sig, blev til et ubrydeligt bånd, som efter 25 år stadig består. Og selvom der måske stadig ikke er helt samling på det hele, har det kommende album i hvert fald samlet op på en del.

Besøg Velurs Facebook-side

Scroll to Top