Laura Illeborg presse


             
                 
 

Laura Illeborg
Det går tit godt, release 23. februar 2018


Laura Illeborg Laura Illeborg


Download pressefotos ved at klikke på et af billederne ovenfor.
Fotos: Gorm Valentin

Ny Single “Det fryser fjorten grader i mit hjerte

Kontakt

Mail annelaurailleborg@gmail.com
Telefon 26215585

Booking Telefon 20870499 · www.lifeisgoodmusic.dk

 

Pressemeddelse

Laura Illeborg er tilbage med nye sange om eksistens, uforløsthed, blå gajol og kærlighed

Siden Laura Illeborg sidst udgav et soloalbum, er der gået ti år. Tiden flyver, når man har passeret de fyrretyve, og årene efter ”God Vagt” er for Illeborgs vedkommende brugt hurtigt, men fornuftigt. Dels på familie, børn, en efternøler og sygeplejeri, og dels på det musikalske samarbejde med Channe Nussbaum i duoen Illeborg & Nussbaum. Sammen har de udgivet to albums og spillet en lang række koncerter i perioden.

Men i foråret 2016 drak Laura en kop kaffe med bassisten Niels Dahl fra blandt andre Vildnis som har spillet bas på Illeborgs tre første soloplader. Pludselig satte Dahl sin kaffekop hårdt fra sig, og sagde: ”Jeg er klar!”. Illeborg vidste ikke helt præcis, hvad han var klar til – men det skulle vise sig at han var klar til at spille sammen igen.
Og det var Laura Illeborg faktisk også. Sangene pressede sig ganske enkelt på. Tekster og melodier var allerede begyndt – med Illeborgs ord - ”at drysse ud af ærmet” i hidtil uset omfang. Da sangene havde fået nogenlunde form, blev Knud Møller kontaktet.

Laura Illeborg forklarer: ”Vi skulle vi finde den helt rigtige guitarist til projektet og min mand siger: Hvorfor ringer du ikke til Knud? Knud Møller har spillet guitar med Johnny Madsen i en halv menneskealder og i sommeren 1991 var det ham, som hyrede mig som korpige til Johnny Madsens sommertur dét år. Jeg var 22 år og næsten aldrig kysset. Knud blev ved med at tale om, at jeg skulle møde hans ekssvoger. Han var meget insisterende, hvilket jeg ikke helt kunne forstå. Men det gik hverken værre eller bedre, end at jeg nu har jeg tre børn med denne ekssvoger, og vi har været sammen i 26 år. Så det er faktisk Knuds skyld, det hele! Jeg har ikke spillet sammen med ham siden 91 og jeg er lykkelig for, at han har ville berige sangene med sit helt enestående og fænomenale guitarspil. Det går tit godt…."

”Det Går Tit Godt” er indspillet med Flemming Rasmussen i Sweet Silence Studios.
Resultatet er 11 smukke og eftertænksomme numre, der peger imod en mere afdæmpet vise- og singer/songwritertradition end tidligere. Nogle vil måske kalde det et mere modent udtryk, men nu er der jo også gået 10 år siden sidst."

 

Tourdates
23/2 · Halmtorvet 9, Kbh (releasekoncert)
1/3 · Fermaten, Herning (support for Pligten Kalder)
2/3 · Månen, Haderslev (support for Pligten Kalder)
3/3 · Sønderborghus, Sønderborg (support for Pligten Kalder)
8/3 · Tøjhuset, Fredericia (support for Pligten Kalder)
9/3 · Borgerforeningen, Svendborg (support for Pligten Kalder)
10/3 · Kulturstationen, Vanløse (support for Pligten Kalder)
15/3 · Kulturhuset, Skanderborg (support for Pligten Kalder)
5/4 · Gimle, Roskilde (support for Pligten Kalder)
6/4 · Ishøj Kulturcafé, Ishøj (support for Pligten Kalder)
13/4 · Teatret Masken, Nykøbing Falster (support for Pligten Kalder)
18/4 · Det Musiske Hus, Frederikshavn (support for Pligten Kalder)
19/4 · Skraaen, Aalborg (support for Pligten Kalder)
20/4 · Atlas, Aarhus (support for Pligten Kalder)
21/4 · Tobaksgaarden, Assens (support for Pligten Kalder)

 

Kontakt

Mail annelaurailleborg@gmail.com
Telefon 26215585

Booking Telefon 20870499 · www.lifeisgoodmusic.dk

Laura illeborg kan også høres og hyres i den fabelagtige duo “Illeborg & Nussbaum” med Channe Nussbaum, live er de en trio og tredjemand er Guitarist Mikkel Grue.
Alt om Illeborg&Nussbaum her og følg dem på facebook: IlleborgNussbaum

 

Fin anmeldelse af Mads Kornum på 33 Plus

ALBUMANMELDELSE. Laura Illeborg – ”Det går tit godt” (LP/CD/Digital - UDKOMMER 23.02). ”Et smagfuldt Ø-mærket comeback”. Det er ikke ofte at Laura Illeborg udgiver solo album – men det går heldigvis tit godt når hun så gør. Ti år er der rent faktisk gået siden seneste album ”God vagt”. Pausen er blandt andet brugt til at lave et par duo album sammen med Channe Nussbaum og til at passe de gode vagter som sygeplejeske. Men nu skulle det altså være – mente hendes gode ven og bassist Niels Dahl (Vildnis) – og blandt andet derfor ligger der nu 11 nye sange/viser klar til behagelig aflytning. Indspillet med netop Niels Dahl og selveste Knud ”er Gud” Møller på guitar – og den legendariske Flemming Rasmussen (Gasolin, Metallica, Sort Sol m.fl) bag mixer pulten. Kender man til Laura Illeborg fra hendes tidligere fire solo album efterlades man heldigvis ikke i chok over tingenes tilstand og det udtryk, som hun præsenterer her i 2018. Musikken er nænsomt tilbagelænet – og ganske tidløs. Der veksles mellem det helt klassiske singer/songwriter univers – og så det mere vise agtige, som f.eks. den fine ”Det fryser 14 grader i mit hjerte” og den personlige og ganske tankevækkende ”Skæbner værre end min”. De herrer Dahl og Møller bidrager med en smigrende og sanselig musikalitet, der er med til at forme sangene til flotte stemningsbilleder, som utvivlsomt vil kunne pryde og fryde på enhver kaffebar i KBH Ø og nærmeste omegn. Laura Illeborg synger undervejs om både kolde hjerter, permafrost og tøsne – men gennemgående luner man sig nu meget godt på et ægte og fuldkomment ukommercielt album, der med hvilepulsen i behold mest af alt bevæger sig reflekterende og eftertænksomt omkring livets små og store spørgsmål, som de opleves langs storbyens søer og broer. I de bedste sange evner Illeborg på moden og charmerende vis at vikle hverdagens små gøremål ind i mere essentielle og reflekterende tanker. Bedste eksempel er nummeret ”Folder en T-shirt”, som foreløbig placerer sig solidt i spidsen om årets mest originale sangtitel. Men bedst af alt sikrer det en mere almen balance på albummet, der gør at der bør være en modtagergruppe, som rækker ud over "Politiken Plus segmentet”. Og skulle MAND synes at det hele dufter lidt for meget af damehørm, så bør man nu gøre sig den tjeneste at læne sig tilbage, og bare nyde at Knud Møller – eller ”Fisker-Cooder”, som Johnny Madsen så rammende og kærligt døbte ham i sin tid – ikke bare er ”Gud” når han skal håndtere den elektriske guitar – men så sandelig også mestrer de akustiske strengelege. Der er pladereception på Halmtorvet 9 (KBH) den 23.02 kl. 20. Laura Illeborg tager i øvrigt med Pligten Kalder officiel på tour her i foråret. Der optræder hun som support med nogle af hendes egne numre, og så falder hun ellers ind som kor hos Pligten Kalder. Det bliver først i 2019 at der kan forventes koncerter med trioen fra albummet. (Mads Kornum) PRESSEFOTO

 

 

diskografi
biografi
presse
links
tekster
mail